torsdag den 10. december 2009

Hjørnevinduer

Jeg er, af en af vores kunder, blevet stillet et spørgsmål vedrørende hjørnevinduer. Spørgsmålet var meget specifikt ang. WallClosure funktionen, da man kun kan lave to ReferencePlane med værdien WallClosure, hvordan får man så udmuringen til at virke på to vægge i et hjørne.

Lidt forklaring: Personligt bruger jeg altid to WallClosure ReferencePlanes, da jeg så har mulighed for at lade elementer på begge sidder af Coren lave en Wrap. I vinduets Type Parameters stilles parameteren Wall Closure til Both. Se eksemplet:imageimage

 

 

 

I selve familien skal det gøres således:

image 

ReferencePlan markeres, vælg Instance Properties og sæt flueben ved Wall Closure.

image

Nu til hjørnevinduet. For det første skal hjørnevinduet kunne “Skære hul i to vægge, dette tillader Window Templaten umiddelbart ikke. Med mindre at man bruger en Void til at danne hullet i væggen i stedet for en Opening, som allerede er i templaten. Altså løsningen på første udfordring er at slette den Opening der er i Windowfamilien når den startes. Derefter skabes en Void som er stor nok til at skære hul i begge vægge som danner hushjørnet.

For det andet vil vi gerne have at væggen selv kan finde ud af at lave Wrap på begge vægge. Og her har vi den store udfordring. Væggen som ikke “holder” på vinduet Wrapper ikke korrekt Se eksemplet:

image

Mit første indskud var at nøjes med en WallClosure Reference på HostWall og så lave en WallClosure Reference vinkelret på HostWall. Dette resulterer dog ikke i noget brugbart. Hvis man har et ønske om at hjørne vinduet kun må bestå af ét objekt, så er der to muligheder for at skabe den rigtige visning.

image1.Brug værktøjet Cut Profile, til at tilrette de enkelte komponenter i væggen, den lille blå pil angiver hvor skraveringen skal forblive. Herunder ses redigeringen af det første komponent og et billede af det færdige resultat.

 image image

image

Derefter redigeres de to sidste komponenter.

Bemærk dog at denne redigering KUN forekommer i det billede hvor den laves.

 

 

 

 

 

2. Alternativet er at undlade Wall Closure Reference Planes i Vinduesfamilien, og skabe udmuringen enten ved hjælp af et detailsymbol i familien eller en Filled Region. Ulempen her er, at man skal tilpasse skraveringen efter hvilken vægtype man placerer vinduet i og at Filpatterne SKAL være instillet til Orient To View. (Der vist til et helt indlæg mere om denne metode)

Hvis man ikke ser noget problem i at skabe et hjørnevindue af 2 families, vil denne løsning være at fortrække. I stedet for at nøjes med én Windowfamily som går rundt om hjørnet så laver jeg to, så er alle udfordringer med WallClosure ud af billedet. Se eksemplet nedenfor:

imageSålbænken smigskæres i hjørnet og stolpen fjernes på det ene vindue. Husk at sætte Controles på de to Families. Dermed kan vinduerne tilpasses.

Tak til Sara Karlsson Christensen fra Fjorden Arkitekter for det konstruktive spørgsmål.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar