BIM Klassificering DK

Denne side vil løbende følge op på de afklaringer der er og kommer for aktuelle klassificerings systemer i Danmark.

CCS - Cuneco Classification System

Dokumentation http://ccs.bips.dk/

Med NTItools for Revit kan der arbejdes på to måder enten dedikeret med Classify http://www.classify.dk/ eller manuelt med NTItools Element Lookup. Classify opretter automatisk parametre for topnode, class, classname, type ID og singlelevel ID som skrivebeskyttede instance paramtre, således at alt klassificering, type- og produkt identificering styres fra Classify.

Aktuelle mappingfiler samt opslagsfiler for Revit og NTItools Element Lookup til manuel klassificering, type- og proukt identificering:


Afklaring af klassificerende og identificerende egenskaber i CCS. Skemaet viser hvilke objekt kategorier der bruger hvilke egenskaber og tabeller. Ved benævnelse Model Categories menes alle Categories som er mulige at vælge ved tilføjelse af parametre, dette er valgt for at være på den sikre side. Bemærk at Instance parametre, anbefales det at definere med "Values can vary by group instance". Mappingen er foretaget i Revit filen ovenfor.


Som klassifikations reference til IFC kan den egenskaben CCSClassCode anvendes. Dette er IKKE et krav men kan være en fordel for videreanvendelse og strukturering af opgaver i IFC software som eksempelvis Solibri. Hertil skal tilpasset IFC Exporter andvendes, denne eksporter leveres med NTItools For Revit eller kan hentes gratis på Autodesk Exchange

LINKS til øvrige Klassificerings- og Typekodnings systemer:

Forvaltnings klassifikation

 BIM7AA


2 kommentarer:

  1. CCSTypeID. Hej Peter og tak for en rigtig god forklaring, men hvorfor er CCSTypeID en 'instance paramter' og ikke en Type parameter?

    SvarSlet
  2. Listen er nu opdateret. For parametrene gælder det at de defineres som Type hvis der er en suffix "_Type" i Parameternavnet. Bemærk der nu er en parameter der hedder CCSTypID_Type, anvend denne parameter som Type Parameter.

    SvarSlet