tirsdag den 29. september 2009

Trapper - Skæve trin,Tilpasning af vanger

I forbindelse med de afholdte Revit Erfa møde d. 22. september 2009, blev der vist Tips & Tricks til Revit platformen. Jeg vil her på bloggen give et resume af de viste emner og som lovet starter jeg med emnet trapper.

Den første del af dette emne handler om trapper med skæve trin. Trapper med skæve trin kan være en smule besværligt at få ordentligt på plads i Revits trappeværktøj. En af årsagerne hertil er at kombinationen af lige løb og buede løb kan være svære at koble sammen i skitsen. Derfor er det en god ide at bruge den hjælpefile som kan downloades her. Stairturn Family. Familien består af linjer som gentages i en Radial Array, og indeholder parametre til at indstille antal skæve trin samt trinbredde. Grunden til at denne family er nødvendig er at der ikke kan laves Array i trappe skitsen, derfor indsættes denne fil inden trappeværktøjet aktiveres, ligeledes bør der laves hjælpelinjer i form af Ref Planes til at skabe trappen.

image

Klik på billedet for at hente familien.
Ligeledes blev der på Revit Erfamødet vist at vangerne på skitsen ikke nødvendigvis skal afsluttes rent om hjørnet ved det sidste trin.

image

Se den medfølgende Video herunder. Min første iøvrigt så det er en lille test på om videostørelsen er passende.

For fuld skærms-visning følg dette link: Skæve trin og vangeafslutning 

1 kommentar:

  1. Hej Peter.

    Sejt tip med at forlænge vangerne... ! Men der mangler lyd på videoklippet :-)
    Keep´em comming.

    SvarSlet