torsdag den 13. november 2014

Grafisk tilpasning af objekter – Et Hieraki af muligheder

image

Revit har en bred pallette af tilpasningsmuligheder når det gælder grafisk tilpasning af objekterne. Populært kaldes disse tilpasninger “Overrides”. Nogle af mulighederne har tidligere været omtalt her på bloggen. >Skab dybde i facaderne<

Når disse overrides anvendes skal man være opmærksom på deres indbyrdes prioritet, hvor eksempelvis den svageste er Override by Category og den stærkeste er Linework override. Her en liste over de forskellige overrides prioritet, den dækker muligvis ikke alt men indeholder de mest almindelige.

1. Line Work Tool
2. Override Graphics in View > By Element > Halftone
3. Graphic Display Options – Silhouette Edges
4. Override Graphics in View > By Element
5. View Filters
6. View Depth – “Beyond” Line Style
7. Phasing Graphic Overrides
8. Visibility / Graphic Overrides > Override Host Layers > Cut Line Styles
9. Visibility / Graphic Overrides > Projection \ Cut Lines
10. Project Object Styles

Billederne viser tilpasningen fra prioritet 10 og opefter til prioritet 1.

10. Objekt kategorien styrer udseendet generelt, 9. Override by Category ændre alle objekter i den kategori der tilpasses. Ændres ved hjælp af Visibility Graphics Override – genvej VV eller VG.

image

8. Override Host layers findes også i Visibility Graphics Override nederst til højre. 7. Overrides med Phases kræver et Phase filter der laver override, indstillingerne laves i Manage>Phasing>Phases – Phase filters og Graphic Overrides

image

6. Når View Depth, med View Range, sættes til Level Below eller Unlimited, så benyttes linjetypen <Beyond>. Beyond kan tilpasses i Manage>Settings>Additional Settings>Line Styles. 5. Tilknytning af view Filter sker i Visibility Graphics Override>Filters.

image

4. Override by Element kan skabes med højreklik eller Modify>View>Override Graphics in View>Override by Element.
3. Silhouettes ændres med Graphic Display Options genvej GD, i eksemplet er der oprettet en Line Style til formålet.

image

2. Halftone er en mulighed i Override by Element som kan skabes med højreklik eller Modify>View>Override Graphics in View>Override by Element. 1. Linework tool er sidste udvej og den stærkeste, men også den sidste udvej da den kræver behandling af hver enkel linje, den kan ikke ændre Fill Patterns, grids, Levels, annotations og evt. flere.

image

Sidst skal lige nævnes Discipline, den ligger et sted midt imellem da den har indbygget tænd/sluk og Halftone på flere categories. i Structural slukkes alt der ikke er bærende (Structural). Mechanical, Electrical og Plumming gør alt hvad der ikke vedrører de enkelte discipliner transparent og nedtonet.

onsdag den 5. november 2014

Masses redigering i 3D

Har du anvendt Component Masses out of the box? og undret dig over at man ikke får direkte redigering i 3D views (Pile til at ændre størelsen). Eneste mulighed er at skrive direkte i egenskaberne eller åbne et plan view hvor pilene så dukker op. Bemærk de manglende pile i 3D.
image
Løsningen er Reference Lines som Constrains. Bemærk billedet til venstre er en indsat Box i et Projekt 3d View, billedet til højre er plan visning af Box i Familien.
image image
Jeg håber ikke at denne måde at lave Masses, kan gøre nogen skade i andre henseender, jeg har ikke haft problemer, prøv det og giv en melding hvis der er problemer med metoden.

torsdag den 12. juni 2014

Revit Server 2014 Hotfix

For alle der har oplevet følgende udfordringer med Revit Server 2014, vil jeg gerne henlede til nedenstående link:

  • Ringer performance med Revit Server 2014 på grund af for mange kald til locateModel logic.
  • Ingen mulighed for at syncronisere modellen til Revit Server 2014 ved følgende meddelelse "An item with the same key has already been added. "

Direkte link her:

Hotfix - Autodesk Revit 2014 – Revit Server

mandag den 31. marts 2014

Det er DEN tid på året

Vi er nogen der har det som juleaften mere end een gang om året. Den tid er der nu…. Nye versioner af Autodesk software og dermed også BIM værktøjet Revit.

På følgende site kan du læse mere om de nye tiltag http://www.autodesk.com/products/autodesk-revit-family/features/software-for-bim/new/gallery-view

Læs bl.a. om:

  • IFC link
  • Sortering af Parameterrækkefølge
  • Tilpas Assembly Code fil placering
  • Forbedret grafik for forgrund/baggrund
  • Billeder i skemaer
  • rystehånds linjer og pr. view anti-aliasing
  • Forbedret ray trace
  • Advarsel ved slet af Pinned Elements
  • Disallow join for bjælker

Vi venter nu kun på den endelige release… hold øje med Subscrition centret eller følg med her på siden.

fredag den 25. oktober 2013

Revit Links Saved Path Worksharing

imageimage

Når man modtager Revit filer fra sin samarbejds rådgiver, så er filer ofte Worksharing filer der er linket ind i hindanden. Det kan godt skabe nogle udfordringer i forbindelse med Saved Path, hvis man skal overtage en af de modtagede filer og arbejde videre med filen. Som regel vil der komme en dialogboks frem når man åbner filen, den advarer om at der er links der ikke kan findes. Det giver i princippet god mening da filerne sidst er gemt i et andet netværk og dermed er filerne ikke tilgængelige. Filerne kan nu opdateres med Reload From og stierne tilrettes nu til den anvendte sti.

Hvis filerne indeholder Worksets er der dog en udfordring, stierne der angives i Saved Path peger på stien til centralfilen. Denne sti ændres ikke automatisk og vil forblive med at pege på centralfilen (som jo ikke findes i dit netværk). For at redde denne situation skal de linkede filer, som i princippet er Lokale kopier af centralfilen, åbnes og gemmes som centralfiler. Derefter kan man anvende Reload from og stien rettes nu til den korrekte placering da projektet nu har mulighed for at finde centralfilen.

Håber det kan hjælpe med at løse problematikken om linkede Worksharing filer.

fredag den 20. september 2013

Hvad indeholder min model

Multi Cat Schedule

Hvordan skabes et samlet overblik og samtlige element typer i en Revit model? Hidtil har mit svar været at lave en Multi-Category Schedule til komponenter og en Schedule pr. System kategori. Disse kan så åbnes hver for sig. Det lydder ikke specielt smart hvis man er ude efter et samlet overblik.

Men der er en mulighed for at gøre netop ovenstående ved hjælp af en Multi-Catagory MATERIAL TAKEOFF. Det kræver bare at der tilføjes minimum én Material parameter, i Revit 2014 er det tilmed muligt at skjule denne parameter efterfølgende.

image

tirsdag den 11. juni 2013

Revit LT 2014 Vigtig meddelse

Der er dukket fejl op i Revit LT 2014 projekter opgraderet fra 2013. Hvis filen gemmes i samme navn kan den ikke genåbnes. Vi beklager at der allerede er brugere i DK der har oplevet fejlen.

Løsning:

Opgrader filen, gem med et nyt navn. Det hjælper ikke at lave omdøbning i stifinder.

Se original artikkel på The Revit Clinic
http://revitclinic.typepad.com/my_weblog/2013/05/corruption-in-revit-lt-2014-project-after-upgrading-from-2013.html

tirsdag den 14. maj 2013

Room to Space med NTItools

image
En opgave som at overføre rumnavne og numre fra rum til spaces i et MEP projekt, vil tage rigtig lang tid. Der findes forskellige løsninger. NTItools har med Parameter Copy et stærkt skalerbart værktøj som kan kopiere og samle parametre på tværs af projektet. Parameter Copy er super til lige netop denne opgave. På billedet ovenfor ses en bygning med Rooms og Spaces. Revit finder selv ud af hvilket rum et Space skal knytte sig til. Bemærk Space Name, er benævnt space i alle Spaces.
Ved hjælp af to Tasks i Parameter copy kan vi overføre Room Number og Room Name til de respektive Spaces. Opgaverne med værktøjsknap kan hentes her. Brug Parameter Copy Import/Export til at oprette opgaven.
Efter kørsel ser det således ud.
image
Se med på videoen hvordan opgaven importeres og anvendes.
Unable to display content. Adobe Flash is required.
http://www.screencast.com/t/oCKoOaeIymqd

fredag den 3. maj 2013

Browser Organization

image

Project browseren sortering kan med fordel indstilles med forskellige standard parametre og bruger oprettede projekt parametre. Typisk oprettes der minimum een sorteringsparameter. Den kan hedde “View Use”, “Viewfilter”, “Subcategory” eller noget helt tredie. Formålet er at få Project Browseren til at være mere overskuelig. Mens projektet udvikler sig kommer der flere og flere views og man borer sig ned i Browseren for at finde de views man har brug for. Over tid vil der være rigtig mange udvidelser i browseren og det begynder igen at være uoverskueligt eller også sidder man og Scroller op og ned for at finde det rigtige view.

Der er desværre ikke nogen funktion der kan lukke eller åbne alle udvidelser i Browseren, men her er et lille trick til at gøre det alligevel. Klik på “VIEWS” i Browseren, i propeties vælges nu en anden Browser Organization midlertidigt, skift tilbage til den Browser Organization du vil anvende og du vil bemærke at den nu er foldet sammen

image

onsdag den 3. april 2013

Revit 2014 på vej

image

Foråret er på vej, Autodesk er på vej med deres 2014 produkter og dermed også en række nyheder i de nye Revit applikationer. Blogs og twitter summer med nyheder og jeg vil også give et lille overblik over hvad der sker med Revit 2014.

Nyhedsoverblik generelt

Displaced Views – Eksloderede views

Dockable Windows Framework & Enhancements – Properties, Project Browser osv kan Dockes sammen i et vindue.

Material UI overhaul – Tilbage til basis, de nye egenskaber fra 2013 pakket ind i en blandet stil fra 2012 og 2013. Jeg håber de beholder dette layout.

Non rectangular crop regions – Crop Regions på views kan tilpasses med linjer.

Room calculation Point – Rum tilhøsrforhold mere konsistent med lokationspunkt.

Schedules – Flere tilpasningsmuligheder på overskrifter og tovejs opdatering af layoutet.

Selection enhancements – Længe ventede forbedringer på selction, til- og fravalg af udpegning af Links, Underlay, Pinned objects samt ny mulighed for at udpege elementer på faces.

Split Elevations - De muligheder vi kender fra Split Section kan nu også klare på Elevations

Temporary View Templates – Midlertidig visning af View Templates og view Properties.

View navigation performance – hurtigere navigering på bekostning af detaljering mens der navigeres.

Stairs & Railings – Forbedringer af de nye compnent stairs fra 2013 og bedre samlinger på Railings.

Double click to edit – Brugertilpassede Dobbelklik funktioner

Point Clouds – Forbedret håndtering af store Point Clouds med flere override muligheder.