fredag den 19. november 2010

Project Vasari for skitsearkitekten

Min kollega André Andersen har været så venlig at skrive en smule om Project Vasari, i får her hans foreløbige “Dom”.

Til de af Jer der evt. endnu ikke har hørt om eller fået set nærmere på Autodesk Project VASARI, er der her lidt info:

Revit Labs har for et par dage siden frigivet download (gratis for alle) af programmet Project VASARI. Bemærk at der indtil videre er tale om et ”Technology Preview”, som kan downloades indtil 15. Maj 2011. Det er altså endnu ikke tale om et ”færdigt” Autodesk produkt.

Vasari er en ”neddroslet” Revit, som kun har funktionalitet til konceptuel modellering. Man kan altså ikke skabe/arbejde med vægge, døre osv. Desuden findes der ikke Sheets, men man kan printe ud fra views.

Ret vigtigt er, at der også er indbygget analyseværktøjer til energianalyser der afvikles som web service ligesom Green Building Studio. Det er de samme værktøjer, som var en del af Subscription Advantage Package ”Conceptual Energy Analysis”. Værktøj der i Revit kræver Subscription! Desuden indeholdes også energi-værktøjet Solar Radiation, der også tidligere har kunne hentes på Revit Labs og lægges på Revit. Men denne virker efter 5. Nov ikke længere i Revit og kan dermed kun bruges med Project Vasari.

Da kun Imperial content og templates følger med fra Autodesk har jeg oprettet 2 mapper med Metriske Templates.

Download: Metric Library/Templates

Jeg har i disse rettet til metriske Units, ændret målestoksforhold og tilpasset Horizontal/Vertical Spacing til 1000x1000mm.

Udpak disse mapper til placeringen i Win7 vist nedenfor:

clip_image002

Tak til André for information og filer. Da der i forvejen ligger en hel del tilgængelig materiale på div. sider vil jeg blot give et link til Autodesk Building kanalen på Youtube.

1 kommentar:

  1. Lige hvad jeg manglede!! Havde fundet noget af det samme hos David Light, men her havde du en sti med ;-) Takker!

    SvarSlet