torsdag den 11. november 2010

It’s all in the Families – Part 2

Nu er det ved at være tid til at komme med en forklaring på hvordan jeg har indlejret 2D detaljer i vægge, tage og vinduer som I kan se i videoen fra et tidligere indlæg her på bloggen, som kan åbnes via nedentående link.

It's all in the Families - Part 1

Nedenfor har jeg lavet endnu en video omkring 2D detaljering, som er tilknyttet til objekter. Første video viste hvad der rent faktisk kan indlejres i objekter og nu kan I se hvordan jeg har gjort det.

Det hele startede med udtrykket “It’s all in the Families” og blev først interessant i detaljeringssammenhæng da jeg i forbindelse med et projekt ønskede at tilknytte en rem til bagmuren. Dette kan simpelt gøres ved at skabe et 2D Profile, der tilknyttes som Wall Sweep, enten på den enkelte væg eller på hele vægtypen. Udfordringen bestod så i at få vist en kryds i remmen i forbindelse med snit og da et Profile skal være en lukket geometri tilknyttede jeg i stedet krydset som en detalje.

It’s all in the Families – Part 2

Ved hjælp af denne metode har jeg tilknyttet 2D detaljer til Profiles, som bruges til eksempelvis Wall Sweeps og Fascia.

Jeg håber at disse videoer kan være med til at sætte nogle tanker i gang om hvordan vi kan tilknytte informationer til vores objekter. Denne metode er en af mange og ikke den rigtige metode i alle situationer. Derfor er det vigtigt at informationsmængden i projekterne afklares tidligt i forløbet. Kom endelig med flere kommentarer så debatten kan fortsætte.

Nedenfor kan remmen downloades.

Wall_Plate.rfa

God fornøjelse.

3 kommentarer:

 1. Det ser da meget godt ud, men hvordan får du lov at styre bredden på den isolering du indsætter, det er jo en del af en formel, eller måske er det bare mig der ikke er så skarp.

  SvarSlet
 2. Isoleringen og fugen er lavet som Detail Component line based så det er selvstændige detaljer, som efterfølgende er Nested ind i en Profil Family. Selve isoleringsdetaljen har en parameter, der kan styre bredden.

  Det kan sammenlignes med remmen hvor krydset er en Detail Family, som er parametrisk og Nested ind i en Profil Family. Men i stedet for et kryds er detaljen i stedet en isoleringsdetalje.

  Princippet er det samme.

  Jeg håber det hjælper dig videre.

  Emil

  SvarSlet
 3. Hej jeg har kigget på hvordan du putter mursten på din væg. det er også nemt nok intil jeg laver væggen højre så følger mine mursten ikke med. så ville høre om hvordan du fik dine mursten til at følge med når du ændre højden på vægen?

  Casper T. Hansen

  SvarSlet