torsdag den 14. oktober 2010

Tilføje View Templates

Revit MEP har som standard, i de medfølgende Templates, en projekt parameter med navnet Sub-Discipline, der er tilknyttet Views. Denne parameter bruger i forbindelse med Project Browser hvor denne parameter benyttes til sorteringen. Det er også almindeligt at lignende parametre er tilføjet i Revit Architecture og Revit Structure projekterne, ude i virksomhederne, for at inddele de forskellige kig i databasen og dermed skabe større overblik.

Udfordringen med disse parametre, som formentlig er i mange firma tilpassede projekt skabeloner, er at når nye Views oprettes så oplever mange at de placeres i en gruppe med overskriften “???”

Nedenfor ses et billede fra Revit MEP hvor jeg har oprettet et nyt Level hvor både Floor og Ceiling Plans skabes men loftsplanen sorteres forkert. Dette opstår i de Templates, som følger med programmet og jeg ser ofte det samme hos kunderne.

2010-10-14_0940

Løsningen er at tilføje en View Template og dette gøres fra fanebladet View og panelet Graphics. Tryk på View Templates og vælg Apply View Template. I dialogboksen vælges den View Template, som ønskes og husk at tilføje den værdi, der skal være i projekt parameteren som standard. Se pilen nedenfor.

2010-10-14_0950

Nu kommer det vigtigste. Der skal sættes flueben i “Apply automatically to new views of same type”. Denne mulighed opstår kun når en View Template tilføjes og kan ikke vælges når View Templates oprettes.

Herefter vil nye Views automatisk blive sorteres som ønsket.

Jeg håber I kan bruge dette lille tip og god fornøjelse.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar