onsdag den 1. april 2009

Parametre, formler og Gitterspær

Hmm.. mærkelig titel på et blogindlæg, men det er alt andet lige det jeg vil skrive lidt om her. Èn af mine mest anvendte kommentarer når jeg underviser i Revit er "Keep it Simple". Forstået på den måde , at selvom meget kan lade sig gøre med Revit, så skal vi nødvendigvis ikke gøre det!

Når vi laver families, er det vigtigt at begrænse sig med så få gode parametre som muligt. Jeg plejer at gøre op med mig selv hvad der er "Need to Have" og hvad der er "Nice to Have". Jeg må indrømme at den vedlagte spær Family er nok mere NICE end NEED. Spørgsmålet er jo, hvornår har vi i virkeligheden brug for et gitterspær? Svaret er vel, at de kun er nødvendige hvis de af en eller anden årsag er synlige go skal vises i et 3D view. Hvis de er skjult oppe i tagrummet ville jeg nok overveje kun at tegne et i 2D på netop det snit hvor det kan ses. Omvendt kunne man måske argumentere for at lave dem så de kan bruges til spærplanen med en stiplet centerlinje tegnet ind som Symbolic Line.

Det vedlagte spær er et eksempel på hvor langt man kan nå med formler, Yes/No parametre, betingede sætninger osv. Personligt synes jeg matematikken i sådan en family, er et skønt alternativ til hverdagens bygningsmodellering. Bemærk kommentaren på opstaltsvisningen af Familien, jeg synes det er god stil at skrive en lille forklaring på de ideer man har haft med Familien, andre kan så bedre sætte sig ind i hvad der er lavet og hvordan det virker. Husk at families kan have begrænsninger i form af parametre der ikke må være større eller mindre end visse værdier, i dette tilfælde bør spæret ikke have en taghældning under 15°.

Gitterspær

Jeg vil gerne lægge lidt op til Jer læsere, at træne lidt med families. I kan evt. tilbage sende stikspær til afvalmning og kelspær. Sendes til pt@nti.dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar