fredag den 23. januar 2009

Select All Instances - Hot or Not

Select All Instances er i mange tilfælde et fantastisk værktøj til at udvælge flere objekter af samme Type. Man får eksempelvis indsat sine vinduer med et vindues indeks, fordi man glemmer at fjerne fluebenet i  Tag on Placementimage.

 

Man kan så udpege alle ved at højreklikke med ét markeret VinduesIndeks og vælge Select All Instances, for derefter at trykke på Delete tasten. Nu er alle så slettet – I HELE PROJEKTET! Og det var nok i virkeligheden ikke det der var målet.

Hvis man kun ønsker at udpege objekter fra ét View, er man nød til at sno sig en smule. Et eksempel kunne være at man vil udpege alle indvendige lette vægge i en etage fordi de skal tilknyttes et dæk eller tag (Attach). Her kan man kombinere Select All Instances med Temporary Hide/Isolate.

 1. Udpeg en vilkårlig væg – Vælg Isolate Category ved hjælp af “De Blå Briller”.
   image
  Nu er alle vægge isoleret og dermed er alt andet skjult. Nu kan man nemt med Select All Instances skjule de vægtyper man ikke ønske at arbejde med, ved hjælp af Hide Element.
 2. Når de vægge man ønsker at arbejde med er isoleret i det aktuelle view, åbnes et View hvor det object der ønskes tilknyttet er synligt (Snit, opstalt eller 3D).
 3. Vælg nu i Window menuen Tile (WT) for at opdele skærmen i de åbne vinduer.
 4. Udpeg objekterne i det isolerede View - aktiver View’et fra punkt 2.
 5. Klik Attach og udpeg det objekt der skal tilknyttes til

På samme måde kan man undgå at slette, i View’et ikke synlige, objekter når Select All Instances anvendes. Temporary Hide/Isolate opløses nemt ved at vælge Reset Temporary Hide/Isolate.

2 kommentarer:

 1. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet
 2. Jeg synes helt klart der mangler en knap der heder "Select All Instances at this Level"

  SvarSlet