fredag den 6. februar 2015

Opdelt kurve med elementer

Af: Lisbeth Nilesen NTI CADcenter.

Et lille tip til hvordan man med en In-place family til hjælp, kan placere elementer med samme afstand langs en kurve.

I eksemplet ønsker jeg at placere en række træer med samme afstand langs en vejside.

clip_image002

Til det formål opretter jeg en midlertidig hjælpefamily. En In-place Mass Family som bare er en spline eller flere hvis der er behov for dette.

Familien skabes fra et 3D View, hvor Visibility Graphics er sat til Wireframe, da dette er et terræn og der er behov for, at kunne se linjerne fra baggrundskortet i den underliggende CAD fil.

Der skal vælges et workplane, og i dette tilfælde har jeg sat Floorplan 01.

clip_image004
På Massing & Site vælges In-Place Mass, giv den navn og tegn derefter med Spline og Pick Lines en kurve langs den eksisterende kurve. clip_image006

Marker efterfølgende den oprettede Spline og vælg funktionen Divide i Ribbonpanelet. Man kan indtaste hvilket antal linjen skal opdeles i efterfølgende.

Man kan sagtens tegne flere Splines i samme In-Place Mass, f.eks. langs den modsatte vejside og på den måde have det hele samlet i én hjælpefamily.

clip_image008clip_image010

Til sidst afsluttes familien og der er nu punkter som man kan snappe til med sine elementer.

Når man forlader Family Mode kommer en blød advarsel som lukkes efterfølgende.clip_image014

clip_image012

Hvis man kikker ind i et snit ses punkterne i den nye In-Place Mass liggende langt under terrænoverfladen. Dette har imidlertid ikke betydning når træerne skal placeres på terrænet.

Stå i Situationsplanen og vælg Component og det ønskede træ og placer træerne ved at snappe til punktet i den nye Family.

clip_image016
clip_image018 clip_image019
   

Træerne har ingen sammenhæng med de punkter som man har placeret efter og efter endt brug kan man slette eller bare vælge Hide på hjælpefamilien.

Hvis der skal rettes i antallet af punkter på linjen kan det nemt gøres, men vær opmærksom på at træernes antal IKKE følger med – det skal rettes manuelt.

Dette er en metode som er meget manuel. En funktion som Array langs en kurve kan også oprettes med det der kaldes en Adaptive Family. Her vil være en dynamisk sammenhæng imellem afstanden imellem punkter og elementet som følger kurven. Dette vises i et senere indlæg.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar