onsdag den 31. oktober 2012

Height or Rough Height, thats the question

VI er ofte blevet spurgt, hvilken parameter skal bruges til at definere åbningshøjeden (Hulhøjden) på en dør og et vindue. I aller Door Families og Window Families er der indbygget to parametre, der kan være svære at vælge mellem. De hedder Height og Rough Height. Da vi i Danmark skelner mellem karmmål og hulmål, tænkte vi at Rough Height måtte henvise til hulmålet og Height henviste til karmmålet. Det har i mange år været vores svar på spørgsmålet. Det har dog vist sig at det er mere hensigtmæsigt at anvende de to parametre omvendt.

Dette hænger sammen med de to automatiske parametre der tilføjes Døre og Vinduer i Revit projektet, Sill Height og Head Height. Disse to værdier beregnes som afstanden fra host Level til underkant af geometrien i vinduet for Sill Height (Underkant = Underkant åbning). Head Height beregnes derefter automatisk som =Sill Height + Height. Denne beregning kan vi ikke påvirke og dermed er vi nød til at tage hensyn til den. Hvis vi som hidtil anvender Rough Height vil vi ikke få angivet korrekt Head Height med mindre Height og Rough Height er ens hvilket også kan være en løsning.

image image

Forskel på mål og Head Height                          Mål og Head Height er ens
Rough Height anvendt (=Height+24)                  Height anvendt

Fremover vil vi anbefale at anvende Height til hulmål, hvis I fortsat bruger Rough Height forskellig fra Height som hulmål, vil i opleve det beskrevne problem.

Beklager at vi ikke har været opmærksomme på dette tidligere.

1 kommentar:

  1. Har fået det sammen spørgsmål mange gange:-) Jeg har været klare over Revit udregning længe, men holder stadig fast i den "gamle" måde. For hvad er Rough ellers til?

    SvarSlet