torsdag den 19. april 2012

IFC Export fra Revit

Jeg er i dag på besøg ved De Digitale Dage på UCN i Aalborg og en stor udfordring er dukket op.

Ved brug af Shared Coordinates i Revit vil eksporten til IFC i mange tilfælde gå galt. I eksemplet nedenfor ser vi et af problemerne, elementernes placering er ikke korrekt.

image

For at rette op på dette er det vigtigt at bevare et Site med Shared Coordinates i det INTERNE 0,0,0 med rotation 0°. Det vil resultere i en korrekt model.

image

Hvordan gør man det så? Hvis skaden endnu ikke er sket, duplikeres “Internal” og navngives eksempelvis til “Sand Placering”, evt. omdøbes den eksisterende “Internal” til IFC Export. Dette forgår ved hjælp af MANAGE>LOCATION>SITE.

image

Derefter bruges IFC Export til eksport og Sand Placering til dokumentationen, dermed kan der laves rotation i forhold til True North.

Det er vigtigt, når der skal startes på en ny fil i et nyt fag, at der linkes Origin to Origin. Ellers vil de to filer ikke have det samme interne 0,0,0 punkt til eksport.

Jeg ved at dette er en kompliceret udfordring ved mange rådgivere, men stil gerne spørgsmål her på siden, så vi kan få problemstillingene frem i lyset.

3 kommentarer:

 1. Hej Peter
  Hvilke objekter er det som smutter? Vi har haft problemer med stacked walls, dog indeholdte modellen korrekt placerede vægtyper som enkelte komponenter.
  Det lignede lidt at der i IFC bleve lavet flere objekter på baggrund af en stacked wall. 1- De objekter som stacked wall var sammensat af og 2- en reference væg som havde den oprindelige stacked walls størrelse.

  Tonni Elkjær
  RG-DNU

  SvarSlet
 2. Hej Peter
  Tak for hjælpen i De Digitale Dage på UCN.
  Vi har i De Digitale dage også prøvet med IFC eksport gennem Revit 2013 versionen med gode resultater. Er det pga opdateringer i softwaren, eller er det tilfældigt?
  Problemet med IFC eksporten hos os opstår fordi vores Origin og Shared Coordinates havde ikke samme 0,0,0. Er det korrakt forstået? Dette har vi løst ved at lokalisere Origin (interne 0,0,0) vha. en linked Autocad fil (origin to orign) med kryds gennem nulpunktet. Dernæst flyttede vi Survey point og Projekt Base Point til Origin, i den ny IFC Export Site. Ved den næste eksport til IFC var problemet løst.

  Nevo Alon
  Center for Byggeri & Business

  SvarSlet
  Svar
  1. Christian Bøggild9. maj 2012 kl. 10.42

   Hej Nevo
   Et lille tip; du kan lokalisere det programinterne 0,0,0 ved at højreklikke på dit Project Base Point i unclipped tilstand og vælge 'Move to Startup Location'.

   Christian Bøggild
   Henning Larsen Architects

   Slet