tirsdag den 15. juni 2010

Oversigt over Keyboardshortcuts

Jeg bliver ofte spurgt om der er en liste over genvejstaster i Revit. Frem til 2010 versionerne lå alle shortcut i en TXT fil i programinstallationen. Det gør de ikke længere. De indstilles nu direkte i programmet og kan ses på View > User Interface > Keyboard Shortcut. Men kunne det ikke være rart med en liste som kunne ligge på dit “in Real Life” skrivebord… Den får du her nederst til download, eller klik på billedet for PDF.

image

Denne liste er som Revit er indstillet ved indstallation. Dog er der tilføjet en genvej for Close Hidden <CW>. For at tilføje genveje manuelt findes kommandoen nemt ved at indtaste i søgefeltet og marke kommandoen i listen, skriv genvejen i feltet “Press new keys:” og tryk på “+Assign” derefter ok.

image

For at lave listen har jeg eksporteret listen til XML, åbnet i Excell og slettet det unødvendige og derefter formateret arket i “Revitfarver”. Men hvis du ikke har mod på at lave din egen kan du Downloade den her.

Hent genvejslisten her

5 kommentarer:

 1. Hej Peter
  Nu hvor shortcuts er blevet en xml-fil, hvorfor er alle de andre txt-filer så ikke også?

  Jeg kunnen godt tænke mig at keynotes også var en xml fil, så man kunne lave en løsning hvor den kunne tilgås via nette og rettes og søges i mm.

  Er det muligt selv at ændre? Til 2010 kom der jo en opdatering der lavet shortcuts om til xml, kunne der laves noget li' for keynote?

  SvarSlet
 2. Hej Nicklas
  Ja det lyder som en rigtig god ide. Jeg vil tro at man kunne lave sit eget Keynote system med Revit API. Det jeg i hvertfald mangler er netop at kunne lave en variabel parameter på Keynote Taggen hvor man kunne skrive dimmension eller betonklasse og lignende. Spørgsmålet er bare om ikke der kommer fokus på Keynotes i de kommende versioner. Hvis dette er tilfældet så vil det være lidt spildt arbejde.

  Som eksempel er der et firma der har lavet et helt nyt system til at organisere revisioner, tegninger og tegningslister, det gjorde de ene og alene fordi Revit ikke kunne vise aktuel revisions dato, beskrivelse osv. Nu er det muligt og deres udviklingsarbejde er lige til at smide i papirkurven, eller også er der ikke ret meget salg i det mere. Eksisterende brugere vil sikkert beholde det da det selvfølgelig kan lidt ekstra end bare revisoner. Se mere på http://revitdrawingmanager.com/

  SvarSlet
 3. Tak for hjælpen. Jeg vil kigge lidt på API'en.

  Ved NTI om Autodesk har nogen nogen tanker i den retning? I kunne måske minde dem om at keynote og de andre txt filer er mindst lige så vigtige, om end ikke mere.

  SvarSlet
 4. Vi kan desværre ikke spå ret meget om kommende versioner, det er først i betafasen vi begynder at få indikationer på hvad der sker i kommende version. Ang. påvirkning af Autodesk, så vil jeg mene at en god beskrivelse på AUGIs WishList er den bedste måde at gøre opmærksom på sine ønsker til programmet.

  SvarSlet
 5. Okay, troet at der var lidt
  "kortere" melle Autodesk og en forhandler som NTI.

  SvarSlet