tirsdag den 20. april 2010

Nyt værktøj til modelering af betonelementer

De nye versioner af Revit platformen er nu udgivet, og der er virkelig kommet nogle produktive funktioner. Nogle af værktøjerne har der været et lille smugkig på i 2010 versionerne i form af  udvidelsespakken der kom i efteråret. Den havde det tungebrækkende navn Subscrition Advantage Pack. Den bød på en lang række forbedringer som nu er inkluderet i 2011 versionerne. Al den slags kræs kan downloades på Subscriptioncentret. Hvis I ikke opgraderer til 2011 her og nu, så er det måske værd at kigge på pakken til 2010.

Et af værktøjerne er Split with Gab. Det bruges til at opdele vægge, eksempelvis til betonelementer. Dette værktøj gør det muligt at angive et mellemrum mellem de tilbageblivende elementer. Det smarte er, at mellemrummet låses automatisk, når Splittet er udført. Desværre kan man ikke ramme splitpunktet præcist, derfor vil jeg forklare en workaround der virker.

Bygningsmodellen kunne se sådan ud.

image

Split with Gab værktøjet befinder sig på Modify fanen.

image

Indstil Joint Gab i Option Baren, i dette eksempel 24mm. Da værktøjet ikke giver mulighed for at snappe til modullinjen vælger jeg at splitte med en afstand til modullinjen.

image

Bemærk afstandslåsen, den sørger for at afstanden på 24mm fastholdes. Klik på Modify og udpeg vægelementet som befinder sig længst væk fra modullinjen som skal være midt i splittet. Modullinjen er placeret korrekt, derfor er det splittet der skal justeres på plads. Når væggen er valgt, opstår følgende mulighed. En midlertidig dimmension som kan indstilles efter behov.

  image image

 

 

 

 

 

 

 

 

Den midlertidige dimmension bruges til at flytte splittet, skift målet til 12mm. Dermed er splittet flyttet til at være midt over modullinjen. Skab evt. en lås på placeringen med en målsætningslås.

Super enkelt og produktivt, håber I kan bruge dette lille tip.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar