mandag den 22. februar 2010

Nedtonede modullinjer

Udskrivning af planer med modullinjer kan give udfordringer i tilfælde af, at man har valgt at nedtone sine modullinjer med eksempelvis en grå farve. Udfordringen ligger i at modullinjer er af typen Datum og dermed altid ligger oven på elementerne i modellen. Det giver et uønsket resultat som på billedet hvor man har valgt at lægge bagmuren direkte i modullinjerne.

image

En ting er visningen på skærmen, noget andet er når planen bliver udskrevet, der bliver det bestemt ikke bedre.

image Løsningen ligger i modul typen (Grid Type). Der er en lang række muligheder for at tilpasse udseendet af modullinjen. Der hvor der skal sættes ind er parameteren “Center Segment” Typisk vil den være indstillet til Continuous. Se hvad der sker når de to øvrige indstillinger vælges.

 

 

 

 

 

 

image

Når der vælges None betyder det at der kun laves modullinjer i enderne på Grid elementet. Der kan indstilles en End Segment Length som opstår automatisk, efterfølgende kan endpoinst flyttes.

 

 

 

 

 

 

 

 

image

Med Custom, kan der laves ydeligere tiltag med modullinjen. Centersegmentet og Endsegmentet kan have hver sin farve og linjemønster, så her er rig mulighed for at tilpasse sin modullinje. Herunder kommer et par eksempler.

 

 

 

 

 

 

 

image

Bemærk at modullinjen nu er klippet ved vægelementet og ikke længere giver en uhensigtsmæssig udskrift. Her er metoden None brugt i parameteren Center Segment og afklipningen er efterølgende blevet indstillet.

 

 

 

image

Jeg ved godt at den er en smule overdrevet, men som bekendt, overdrivelse fremmer forståelsen. Her er der brugt Custom med to farver og 20mm End Segment Length. Håber I kan bruge dette lille tip, og som altid er kommentarer og spørgsmål meget velkomne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar