onsdag den 28. oktober 2009

Family redigering - Nested Families, Shared Nested Families

image

Endnu et tip fra Revit Erfa mødet, vedrørende Nested Families og Shared Nested Families. I det eksempel jeg vil vise her, vil jeg forklare hvordan, der på en enkel måde kan tilknyttes en sålbænk til en eksisterende Window Family. Selve familien som udgør sålbænken, laves ved hjælp af templaten “Metric Generic Model wall based.rft”. Templaten indeholder en væg der bruges som Host.

 

 

imageI denne væg er der modeleret en Solid som udgør Sålbænken, derudover er der modeleret en Void som “snupper” det overskydende materiale i væggen.

 

Denne family loades ind i den Window Family hvor den skal bruges. Lås placeringen til center left/Right og bunden af vinduet.

 

image image

Associér Parameteren Opening Width fra Sålbænken med Rough Width i Window familien.

image

Opret ligeledes en ny Parameter til at styrre materialet og associér med sålbænken.

imageNår Window Familien nu Loades ind i et projekt, vil sålbænken følge med. Læg mærke til at der ikke er fjernet materiale i væggen, der hvor sålbænken skråner ned fra vinduet.

Dette kan afhjælpes ved at gøre Sålbænken “Shared”. Ikke alene bliver visning rettet, men der bliver nu også mulighed for at få sålbænken med på skema, og der kan ligeledes tilknyttes Tag/Indeks til Sålbænkselementerne.

 

imageSådan gøres sålbænken “Shared”:

Åben Sålbænk Familien og vælg Category and Parameters.

image

Sæt flueben i Shared og Load derefter familien ind i Window Familien og derefter ind i projektet.

 

Resultatet skulle nu være mere acceptabelt. Gør selv overvejelser om hvordan visningen i Plan bør indstilles.

image

Du kan downlade en Sålbænk Family HER. Familen er gjort Shared.

3 kommentarer:

 1. Meget fint lille tip! Er der noget sted man kan læse mere om Revit Erfa mødet? Jeg har ikke kunne finde noget referat eller noget li'.
  Mail: no@bimbyen.dk

  SvarSlet
 2. Hej Nicklas
  NTI CADcenter udsender referat til deltagerne, vi offentliggør ikke referaterne.
  PT

  SvarSlet
 3. Okay,så må jeg jo møde op næste gang. Jeg kunne ellers se at I har lagt et referat ud her: http://nti.dk/produkter.asp?mnuId=708&lcid=1030&id=731&item=709&tmpl=24&arkiv=&limit=1.

  SvarSlet