onsdag den 9. september 2009

Skab dybde i facaderne

I Revits visningsindstillinger, er der en lang række muligheder som kan hjælpe med, at få udskrevet nogle meget flotte facader. Den første ting der kan gøre facaden mere levende, er skygger. Skygger tændes i View Controle toolbaren i bunden af arbejdsbilledet. Herunder ses eksempler med og uden skyggen tændt.

VGO01 VGO02 VGO04

En anden mulighed er at indstille modellens silhuet/kontur med tykkere linjer. Dette aktiveres ligeledes via skyggeknappen i View Controle toolbaren, her vælges Graphic Diaplay Options..

 

VGO05 I afsnittet Edges kan der frit vælges hvilken linje type der ønskes anvendt på modellen Silhuet. I modellen vil alle kanter af modellen nu modtage den valgte linjetype og dermed skabe lidt mere dybde i tegningen. Herunder ses to eksempler med Silhuet og uden Silhuet.

 

 

VGO06 VGO07

Den sidste metode jeg vil fortælle lidt om er Grafisk overskrivning af visningsindstillingerne for enkelte objekter i det enkelte facadebillede. For at udføre denne opgave, er det nødvendigt at have skærmen delt op i to billeder. Det aktuelle facadebillede og et standard 3D billede som vist nedenfor. Brug viewcuben til at indsille 3D billedet 45°paralelt i forhold til facade retningen. Derefter indstilles billedet til TOP.

VGO08 VGO09 VGO10

 

Nu markeres de objekter der ligger tilbagetrukke i forhold til den foreste del af facaden. Mens objekterne er udvalgt aktiveres Facadebilledet. Bemærk at de bagvedliggende objekter er blå.

VGO11 VGO12

VGO13

Vælg Override By Element i Ribbon og vælg Halftone.

 

 

Nedenfor er de to eksempler vist med og uden Halftone.

VGO14 VGO15

Til sidst vises her et billede med alle de nævnte effekter, håber dette kan hjælpe til at skabe nogle flotte præsentationer.

VGO16

2 kommentarer:

  1. hej... er det ikke muligt i kan Up det så man har mulighed for at hente disse torurials som fx. pdf?

    SvarSlet
  2. Hvis du har brug for PDF af de enkelte artikler, står det dig frit for at printe dem til PDF. Der findes stribevis af gratis PDF printere på nettet.

    Mvh.
    Peter Tranberg

    SvarSlet