torsdag den 18. juni 2009

Revit 2010 genveje

Lidt omkring genveje i Revit 2010. I 2009 versionerne kunne to-bogstavsgenvejene findes ud for de enkelte kommandoer i dropdown menuerne. Nu hvor Ribbon er integreret i Revit, findes disse i hjælpeteksten når musen står på en kommando.

Genvejene kan tilføjes i filen KeyboardShortcuts.txt. Hvordan dette gøres er beskrevet i filen.

Stien, hvor filen KeyboardShortcuts.txt er placeret for standard installationen, findes nedenfor. Husk at udskrifte MEP med Architecture eller Structure for de andre Revit produkter.

C:\Program Files\Autodesk Revit MEP 2010\Program

Pga. Ribbon er det ikke muligt at benytte KeyboardShortcuts.txt fra 2009 uden en del modifikationer hvis den tidligere har været tilpasset og derfor ønskes overført. Husk altid at gemme originalen så hvis det går galt så er det muligt at gå tilbage.

Jeg har tilrettet KeyboardShortcuts.txt så der nu er en genvej til Close Hidden Windows. Når den er tilføjet kan genvejen selvfølgelig ses i det musen står på kommandoen. Ændringer i KeyboardShortcuts.txt slår først igennem efter at Revit åbnes igen da filen indlæses under opstarten.

I 2010 er der også kommet Quick Access Toolbar, som findes øverst i venstre hjørne og denne giver adgang til de mest brugte standard funktioner.

Det er muligt at tilføje kommandoer til Quick Access Toolbar ved at højreklikke på en kommando.


Selve Quick Access Toolbar kan også tilpasses en smule. I højreklikket kan der tilføjes en Separator så funktionerne kan opdeles. Det er også muligt at flytte Quick Access Toolbar ned under Ribbon.

En ny genvejsfunktion er at trykke på Alt og dermed fremkommer tal eller bogstaver på alle funktioner, også dem, som er tilføjet på Quick Access Toolbar.

Efter at tallet eller bogstavet er tastet så fremkommer nye genveje til de følgende kommandoer.

Så en ny genvej til Close Hidden Windows er: Alt+V+H.

Jeg håber at dette kan hjælpe i hverdagen.

2 kommentarer:

  1. Hej Emil. Godt indlæg, men vil lige tilføje at David Harrington (Technical Editor på AUGIWorld magazine)har udviklet et excel ark, som gør det meget lettere at ændre i KeyboardShortCuts.txt, hvor det forskellige kommandoer jo er gengivet op til flere forskellige steder... Excel arket kan hentes her: http://forums.augi.com/showthread.php?t=100549&highlight=shorcuts

    SvarSlet
  2. Rigtig god kommentar. Jeg har ikke selv set det dokument før.
    Værd opmærksom på at det er udarbejdet til Revit Architecture 2010 og ikke til Revit Structure og Revit MEP.

    SvarSlet