torsdag den 19. februar 2009

Dimensionering med forskellige enheder

Endnu et sjovt tip fra min side.

Enheden i Revit er som standard millimeter men det betyder ikke at andre enheder ikke kan bruges. Dette er en stor fordel for Revit MEP brugere da rørdimensioner gives i tommer og Revit kan selv omregne værdierne til millimeter.


Målsætningerne, som fremkommer når et objekt markeres, kan ændre ved at klikke på dem men ud over dette er det også muligt at beregne den ønskede værdi. Ikke alle er stærke i hovedregning eller omregning mellem enheder. Dette kan løses ved at skrive ligmed og herefter værdierne. Både plus og minus kan benyttes samt gange og division.

Hvis værdierne ikke gives nogle enheder, beregnes de som værende millimeter. Resultatet gives også i millimeter i henhold til den enhed, der benyttes i projektet.

Det er også muligt at bruge de amerikanske enheder symboliseret med " og '. Denne symbolgengivelse kan også skrive i Family Types... dialogboksen når en Family editeres.
Resultatet bliver igen i millimeter.

Det er også muligt at skrive udregningen i Element Properties på samme måde som beskrevet ovenfor.


Her virker metoden også.
I mine forsøg på at finde ud af hvilke symboler, der kan benyttes, fremkom følgende ligning:

=2*(((2000/5)*1"-20cm)*10%+10inches)-1.5m

Kopier den ind i Revit og se resultatet og prøv endelig flere. Det er ikke lykkedes mig at få rod og potens til at virke og ligningen: =sqrt(25) giver resultatet 5.000 hvilket burde give 5 og ^2 melder fejl.

Smid endelig en kommentar hvis nogen har løsningen på denne gåde.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar