mandag den 15. december 2008

Tips til store projekter i Revit -2. del

Her er så den sidste del. Denne liste starter hvor jeg slap sidst.

 1. Brug Dimension og EQ Constrains mindst muligt. Brug dem helst kun i Component Families.
 2. Lad være med at modelere ALT i 3D. Unødvendige objekter som 3D toiletter og toiletrulleholdere bør udskiftes med 2D objekter med defineret visning i opstalter. Brug kun 3D de steder hvor visningen af disse objekter ikke kan være paralelt på objektet. Der findes også eksempler på en modeleret bærbar PC med alt modeleret ned til mindste detalje, selv knapperne er modeleret....
 3. Minimer brugene af Model Lines og Detail Lines. Undersøg om ikke en Component Family kan klare opgaven.
 4. Afslut og fjern Design Options når det er muligt.
 5. Minimer View Depth i alle views, der er ingen grund til at lade Revit lave Hidden lines på noget der ikke kan ses.
 6. Brug Close Hidden Windows i Window menuen ofte. Lav et shortcut i KeyboardShortcuts.txt (Beskrevet af Emil Edvardsen i et tidligere indlæg her på bloggen).
 7. Brug Groups med omtanke. Især Groups med vægge som strækker sig over flere Levels og med forskellige visninger på disse, kan gøre modellen tung at arbejde med.
 8. Lav Component families i stedet for In-Place Families. Hvis en In-Place Family kopieres en gang i projektet, vil det være bedre at lave en Component Family.
 9. Purge unused når det er muligt. (File menu > Purge unused...)
 10. Reducér fill patterns, line styles – eksploderede DWG filer skaber et væld af line types, text styles, fill patterns, osv.
 11. Hvis det er muligt – fjern flueben i Compute room volume i Settings menu > Room and Area Settings... image
 12. Skab Lokale filer hver morgen. Dette reducerer tiden til at hente ændringer med Save to Central.
 13. Sluk for skygger og shading hvor det er muligt.
 14. Slet unødvendige 3D Views.
 15. Hvis projektet melder fejl, kør Audit en gang i ugen.
 16. Rens DWG filer som linkes – layers, blocks osv – inden de linkes til Revit projektet. Flyt objekterne i DWG’en tæt til 0,0.
 17. Reducér brugen af unødvendige programmer mens der arbejdes med store projekter (itunes, winamp, internet radio, osv)
 18. Brug Worksharing monitor for Revit (Gratis tilgængelig på Subscription Center)
 19. Brug Batch printing til print (Gratis tilgængelig på Subscription Center)
 20. Opdatér Grafikkort driver – her er masser af tid at spare, alt hvad der sker af zoom og panorering er afhængig af grafikkortet driveren.
 21. Ved oprettelse af nye Worksets, kan det være en fordel at fravælge Visible by default in all views. Tilføj Worksettet efterfølgende i de Views hvor det skal være synligt.
 22. Cylindre/cirkurære elementer bruger ekstra RAM.

Det var de sidste 22 punkter, sammenlagt med de 14 fra 1. del, så er der altså ialt 36 tips til optimering af store projekter i Revit. Brug dem du kan, det kan selvfølgelig være nødvendig at “synde” engang imellem. Kom gerne med kommentarer hvis du har andre erfaringer end dem der er nævnt her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar