fredag den 24. oktober 2008

Afrundingsparameter i ønskede intervaller

Det er muligt at definere en parameter, som afrunder i hele tal med Integer. I tilfælde af at et andet interval end én ønskes, skal der lidt parameter gymnastik til.

Der skal fire parametre til for at opnå den optimale funktion. Parametrene kan navngives som nedenfor:

Resultatet bliver at 5 (Value) deles med 2 (Rounding) og bliver 2,5. Dette rundes op til 3 (Value Rounding) og ganges igen med 2 (Value) og bliver til 6 (Value Provided). Dermed opnås en rutine hvor resultatet altid blive et helt lige tal. Hvis parameteren Rounding ændres til 10, vil værdien altid afrundes til nærmeste 10 osv. Resultatet nedenfor bliver 20. Hvis Value var 25 ville Value Provided blive 30.

Parameteren Value kan også laves som en Length i Type of Parameter i stedet for Number men den indeholder kun en decimal hvor Number har seks. Det kan i nogle tilfælde være en fordel at bruge Number i Type of Parameter.

Når der arbejdes med tredjedelsværdier (=100/3) og Length bruges, så bliver resultatet 33,3, med Number bliver det 33,333333.
Forskellen er ikke stor men skal værdien efterfølgende ganges med 30 giver det henholdsvis 999 og 1.000.

Hvis metoden med Number bruges og værdien efterfølgende ønskes ændret til en Length kan dette gøres ved at oprette endnu en parameter:.
Height Exact er en Length i Type of Parameter, som ganges med værdien 30 og til sidst 1. Dermed får den enheden millimeter.
Værdien 30 kunne være endnu en parameter så den er variabel.
På denne måde fremkommer en værdi med enheden millimeter og giver en mere præcis værdi.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar